Тягнибок на Долинщині: Яворина утверджує в свідомості нації правдиву українську історію


Героїчний дух і неймовірна атмосфера, що традиційно витають на Яворині, сприяють не лише викоріненню міфів совєцької пропаганди, а й всупереч нечуваній мові ультиматумів, сьогодні красномовно засвідчують усьому світу справжню українську історію й наших національних героїв.

Таку точку зору висловив Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок 14 липня на Прикарпатті під час офіційних заходів зі вшанування пам'яті крайового провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника (Роберта) та урочистого відкриття традиційного фестивалю патріотичної пісні "Яворина".

"Яворина виплекала не одне покоління національних героїв. І серед тих, хто став на захист української незалежності у 2014 році, багато хто бував саме тут, на Яворині. На цей подвиг їх надихав героїчний чин героїв ОУН-УПА. Їх у свою чергу - подвиги минулих поколінь українців… Там, де не знають своєї історії, не може бути і своєї держави!", - відзначив Олег Тягнибок.

Обов'язком сучасного покоління, на переконання лідера ВО "Свобода" зафіксувати для нащадків правдиву українську історію, міцно закарбувавши її в національній пам'яті та свідомості громадян. .

"Раніше нам було потрібно з року в рік доводити, що ОУН, УПА воювали проти окупантів за незалежну Україну, крок за кроком розвінчувати у суспільстві численні совєцькі міфи, які змальовували український повстанський рух як бандитів. І ми практично досягли свого, бо триває декомунізація, а бандерівське гасло "Слава Україні!" вже відоме на цілий світ", - зауважив Олег Тягнибок.  .

Разом з тим, за словами націоналіста, українці й досі змушені боротися за правду за межами країни. .

"Кілька днів тому Президент Польщі Анджей Дуда поставив ультиматум українській владі, відзначивши, що співпраця між нашими країнами буде можлива тільки після того, як ми почнемо в Україні процес дегероїзації УПА. І це взагалі нечуване нахабство, що українцям починають вказувати, кого можна називати героями і кого ми маємо вшановувати! Ми хіба вказуємо полякам, як їм вшановувати Пілсудського, який знищував українців?! Це є їхня історія, їхня справа… Такі ультиматуми неприпустимі. Але ми також бачимо заяви угорської влади. В тому числі й у частині української історії, мови, культури, освіти… Ми бачимо схожі заяви зі сторони Румунії… Але чому це відбувається саме зараз? Бо теперішня влада слабка. Не Україна погана  і не її історія! А наша влада не зацікавлена сповна у розвитку національних пріоритетів, захисті національних інтересів. Для них інші цінності важливі… Ще гірше, що піднімають голову комуністи і регіонали, мріючи повернути країну в російські лещата. Та сьогодні Україна збереглася тільки тому, що були такі як "Роберт"! Які берегли державу, її історію та традиції. Тож такі заходи, як Яворина, мають утвердити нашу українську історію в свідомості українських громадян. Вони мають підкреслити, підтвердити на цілий світ, хто були наші герої, які боролися за Україну і її майбутнє", - акцентував Олег Тягнибок.