Тягнибок вказав владі, де шукати підтримку у боротьбі з Московією


Для припинення бойових дій на Донбасі та звільнення окупованих територій українська влада повинна звернутися за допомогою до США та Великої Британії, які у 1994-му гарантували Україні безпеку в обмін на ядерне роззброєння

На цьому наголосив лідер всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді", пише Gazeta.ua.

"Ми мусимо вимагати підтримки у боротьбі із Московією від гарантів Будапештського меморандуму – США та Британії. Адже саме вони є найпослідовнішими у протидії Кремлю", - вважає Тягнибок.

Він нагадав про ефективну співпрацю США та Великої Британії проти Росії після отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

"США посилюють санкції проти Кремля і вимагають упродовж 90 днів "зупинити використання всієї хімічної зброї та дозволити перевірку для підтвердження її ліквідації". У разі невиконання цієї вимоги Штати можуть навіть призупинити дипвідносини з Москвою, заблокувати торгівлю між країнами та заборонити посадку літаків російських авіаліній. На цю заяву фактично миттєво зреагувала Британія: там подякували американцям за твердість позиції та заявили, що Кремль мусить "платити ціну" за свої дії...

Підстава цього чергового натиску на Москву – отруєння 2 осіб – Юлії та Сергія Скрипалів. За 5 років війни на Донбасі загинули понад 10 тис. людей. А олігархічна влада в Україні не спромоглася зробити нічого, аби бодай якось відмежуватись від ворога... Влада колаборантів ніяк не може (чи, вочевидь, не хоче) допетрати, з ким їй слід мати справи у цьому світі. Вона досі бавиться у формат "Росія та її бізнес-партнери проти України" (так звані "Мінський" і "Нормандський" формати). А нам потрібен формат "Україна та її друзі проти Кремля", - наголосив Тягнибок.