Тимошенко підтримала Марцінківа на посаду міського голови Івано-Франківська


Напередодні другого туру виборів міського голови політичні партії "Батьківщина" та "Свобода" зробили спільну заяву.

Як зазначено, напередодні другої річниці Революції Гідності ухвалили рішення про взаємну підтримку кандидатів у другому турі виборів міських голів та про консолідацію дій у місцевих радах нового скликання.

"Ми об’єднуємо свої зусилля в місцевих радах навколо спільних принципів, основними з яких є – соборність і неподільність України, впровадження реальних реформ, боротьба з корупцією, продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, захист добровольчого й волонтерського руху, зниження тарифів ЖКГ та підвищення соціальних стандартів", - наголошують політики у спільній заяві.

Нагадаємо, соціологи Центру опитування громадської думки (ЦОГД, м. Київ) проаналізували рівень підтримки кандидатів у другому турі виборів на міського голову у Франківську. Згідно з результатами опитування, проведеного  напередодні 2-го туру виборів міського голови Івано-Франківська, лідером електоральних симпатій є Руслан Марцінків, якого готові підтримати 39% іванофранківців з числа тих, хто визначився з вибором і готовий взяти участь у голосуванні, а Ігоря Насалика – 31%.

Як вказують відповіді респондентів, за Руслана Марцінківа готові віддати свої голоси більша частина електорату колишнього міського голови Віктора Анушкевичуса і частина прихильників Олександра Шевченка. В той час, як в Ігоря Насалика залишився твердий електорат Петра Порошенка, підсилений тільки тими виборцями, які традиційно підтримують будь-яку владу.

Опитування проводилося з 5 по 10 листопада. У ньому взяли участь 600 іванофранківців.