У 2017 році людство вже вичерпало річний об’єм ресурсів. Це новий рекорд


Впливові міжнародні організації з'ясували, що в 2017 люди вже використали кількість ресурсів, які планета здатна відновити за рік.

Всесвітній фонд дикої природи та міжнародний аналітичний центр Global Footprint Network підготували дослідження про споживання людьми ресурсів Землі. За підрахунками фахівців, саме 2 серпня 2017 року ми перевищили їх кількість, яку планета може відновити за рік.

Тобто всього за сім місяців та два дні наша популяція вичерпала стільки повітря, води, тварин і рослин, скільки мали б споживати протягом року. «Ми викинули більше вуглецю, ніж океани і ліси здатні переробити за рік, впіймали більше риби, повалили більше дерев, зібрали більше врожаїв і спожили більше води, ніж планета була здатна виробити за цей період часу», – йдеться у звіті екологів.

Подібний показник розраховується природозахисниками з 1986 року. За їх даними, річний об’єм ресурсів планети людство вичерпує все швидше. Так, у 1993 році це сталося лише 21 жовтня. У 2003 – вже 22 вересня. У 2015 – 13 серпня. Цього року рекорд вкотре оновився.

Фахівці підсумовують, що на даний момент людям потрібно приблизно 1,7 Землі, щоб забезпечити свій теперішній рівень споживання. А ось тут можна пройти тест, щоб дізнатися, наскільки сильно саме ви впливаєте на Землю і скільки планет нам би знадобилося, якби всі були як ви.

Джерело