У 2018 на ремонт прикарпатських доріг з держбюджету виділять майже 300 млн грн


Сьогодні, 1 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Заступниця голови ОДА Марія Савка зазначила, що з 1 січня дороги місцевого значення передали на баланс ОДА. Мова йде про 3 тисячі 100 кілометрів автошляхів.

«В держбюджеті згенеровано кошти на ремонт доріг. Зокрема, на прикарпатські дороги припадає 278,9 мільйони гривень. В першу чергу ми повинні розуміти, що частина коштів має бути спрямована для утримання доріг. Це приблизно 30% коштів. Решта повинна піти на ремонт доріг», - зазначила чиновниця.

За її словами, цьогоріч для раціонального використання фінансового ресурсу в області буде виокремлено ряд ділянок автошляхів, де першочергово здійснюватиметься відновлення доріг. Зокрема, планується відремонтувати дорогу Калуш – Долина – Стрий.