У Бердянську застрелили відомого добровольця Сармата


У Бердянську (Запорізька область) невідомий застрелив 43-річного місцевого жителя. Поліція з метою затримання зловмисника запровадила оперативний план «Сирена».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції України. 

З метою затримання зловмисника у місті введено оперативний план «Сирена». На місці події працює слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом обласної поліції. Розслідування цього злочину перебуває на контролі керівництва Національної поліції України”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, близько 12:30 на вулиці Східній у Бердянську невідомий вистрелив у 43-річного місцевого жителя, після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження потерпілий помер.

За попередньою інформацією, загиблий є громадським активістом та учасником антитерористичної операції на сході України”, - підкреслюється в повідомленні.

За даними журналіста Юрія Бутусова, загиблий - Віталій Олешко з позивним «Сармат», доброволець батальйону Нацгвардії «Донбас», учасник самооборони Бердянська. 

"У Бердянську застрелено Віталія Олешка, позивний" Сармат", добровольця батальйону НГУ “Донбас”, учасника самооборони Бердянська, кавалера ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасника боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон”, - написав журналіст у Facebook

За даними Бутусова, «посеред дня у двір маленького готелю, який побудував Віталій Сармат, зайшов убивця з мисливською рушницею і вистрелив "Сармату" в спину. Поруч з Віталієм знаходилися його дружина і друг - також учасник війни Андрій Манжара, все це відбулося у них на очах”.

За словами Бутусова, у Олешка був конфлікт з одним з місцевих олігархів.

"Очевидно, що як одна з основних у справі про вбивство Олешка повинна розглядатися версія замовлення", - зазначив він.