У Богородчанах Московський патріархат не хоче звільняти орендований костел


Сьогодні, 21 серпня спеціально створена комісія РДА мала намір підписати акт передачі Домініканського костелу з церквою Московського патріархату.

Однак релігійна громада виступила проти. Тож комісії нічого не залишалося, як скласти акт про відмову.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо, голова комісії щодо приймання-передачі церкви Святого Петра і Павла (Домініканського костелу), заступник голови РДА Василь Поштарюк пояснив, що оскільки люди виступили проти, далі добиватимуться справедливості у суді.

Нагадаємо, рішення про звільнення приміщення прийняли ще на квітневій сесії. Тоді за це одноголосно проголосували всі 31 депутат.

Як відомо, ще два роки назад мешканці селища об’єдналися в ініціативну групу, щоб забрати у місцевого Московського патріархату приміщення колишнього Домініканського костелу, котрий є загальнонаціональною пам’яткою архітектури. Активістів обурило, що в самому центрі селища розташована церква, де славословлять, зокрема, керівника РПЦ Кирила. Про заборону церкви Московського патріархату, як такої не йшлося. Інша річ – приміщення, яке вони зайняли ще у 1991 році.

Під час однієї з таких зустрічей стало відомо, що Домініканський собор був переданий МП не на правах оренди, а в безтермінове користування та без оплати.