У Бурштині підліток обікрав літню сусідку


До чергової частини Галицького відділення поліції звернулася 60-річна мешканка м. Бурштина. Жінка повідомила про те, що до її квартири проникла невідома особа та викрала ноутбук марки «ACER», нагородну медаль, срібний ланцюжок та грошові кошти.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 16-річний сусід потерпілої. Як з’ясувалося, зловмисник проник до квартири потерпілої через незачинене вікно поки господині вдома не було.

Тож, «погосподарювавши» в чужій квартирі, хлопець знайшов та викрав, що потрапило до рук, а саме: ноутбук марки «ACER», нагородну медаль, срібний ланцюжок та грошові кошти. З награбованим з місця події втік. Після чого, крадений ноутбук продав невідомому, а виручені кошти витратив на власні потреби.

У скоєному лиходій зізнався. Все крадене правоохоронці вилучили та невдовзі повернуть власниці на зберігання. За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Сектор комунікації ГУ Національної поліції України в Івано-Франківській області