У Делятині бійці АТО зустрілися зі школярами


"Серцем покликані до милосердя…", саме таку символічну назву мала урочиста зустріч учнів Делятинської ЗОШ №1 Надвірнянського району з воїнами московсько-української війни та волонтерами БФ "Свобода. Гідність. Перемога".

Серед яких голова ГО "Надвірнянське об'єднання воїнів АТО", боєць Національної гвардії України, волонтер, свободівець Олег Туєшин, солдат ВЧ 4241 4 батальйону Національної гвардії України, свободівець Ярослав Сушириба, старший лейтенант 93-ої ОМБр, медик, свободівець Віталій Цінурчин. Вони одні з перших поїхали захищати країну від агресора та побували у «гарячих» точках, інформує прес-служба Надвіряннської Свободи

Організували захід учні 8-А класу під керівництвом класного керівника Ольги Клапчук. Учасники бойових дій на Сході України спілкувалися зі школярами, розповіли про те, як проходили їх фронтові будні, відповіли на питання. Дітей закликали гарно вчитись, любити свій край, бути патріотом Своєї Богом Даної Землі адже, Україна – у нас одна. Окрім цього, Олег Туєшин подякував за підтримку і волонтерську допомогу.

Присутні мали змогу ознайомитися з виставкою військової атрибутики, яку організували бійці. Можна було побачити макети зброї, використані боєприпаси і гільзи, військову амуніцію, а також фото вояків та волонтерів. Діти охоче цікавилися зброєю та тим, як відбуваються бойові дії.

У рамках зустрічі учні підготували творчі номери на патріотичну тематику, щоб підтримати бойовий дух гостей та висловити слова подяки за їх відвагу та за те, що стали на захист рідної української землі.

Теплі слова вдячності нашим воїнам-героям були сказані учнями. Вчителі школи щиро та любляче побажали берегти себе, здоров’я, відваги та особливо необхідного довгоочікуваного миру. На завершення зробили спільне фото. Кожен з школярів наввипередки хотів мати у своєму домашньому альбомі фото з героями. 

Варто зазначити, що боронив Україну від окупанта й вихованець Делятинської школи Анатолій Гаркавенко, позивний "Морячок", який загинув на фронті цього року. Вся шкільна громада береже пам'ять про подвиг свого героя, який є прикладом для наслідування юним поколінням.