У Дніпрі прооперували пораненого на Донбасі 39-річного бійця з Івано-Франківщини


У Дніпрі, в обласній лікарні імені Мечникова, прооперували пораненого бійця, якого доправили гелікоптером із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомив головний лікар медзакладу Сергій Риженко, передає «Суспільне».

За його словами, Юрій – сержант ЗСУ з Івано-Франківська, йому 39. На фронті 6 років, з перших днів війни. Поранення отримав поблизу Павлівки.

У лікарні йому зробили декілька операцій, загрози життю немає, але великим уламком зруйноване око, розповів Сергій Риженко.

«Один великий уламок влучив у стегно, велика кровотеча, а інший, на жаль, зруйнував праве око. Дістали уламок, ушили судини, які були зруйновані, зараз переливаємо препарати, які підтримують баланс крові. Зазвичай при таких пораненнях бійці втрачають багато крові і надходять до нас у критичному стані. Тут все зробили правильно. З оком велика проблема, необхідно робити все можливе, щоб хоча б зберегти елементи маленького зору, хоча б, щоб він бачив тіні», – сказав лікар.

Сам боєць розповів, що у нього троє дітей, наймолодшій дитині – 4 роки. Говорить, що рідні приїхати не зможуть, не вистачає грошей. Просить, щоб на реабілітацію його доправили до Луцького госпіталя.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!