У Дніпрі заплатили мільйони за неіснуючі ліфти


Департамент житлового господарства Дніпровської міськради закуповує ліфти за завищеними цінами, а роботи з їх встановлення часто є фіктивним.

Про це повідомляє «Громадський контроль», передають Наші гроші.

Згідно підписаних актів про виконання робіт по вул. Богомаза, 190, вартість ліфту та його встановлення обійшлися в мільйон гривень. Але новий ліфт за цією адресою відсутній.

Відремонтований ліфт на вул. Богомаза 190 в Дніпрі

“Відремонтований” ліфт на вул. Богомаза 190 в Дніпрі

Також повинен був працювати новий ліфт за адресою пл. Петровського 1. За обладнання та виконані роботи було заплачено 0,80 млн грн. Але сьогодні у вказано під’їзді відсутня навіть ліфтова шахта.

Будинок в Дніпрі на пл. Петровського 1. По документам, тут вже працює літ, для якого навіть не має ліфтової шахти

Будинок в Дніпрі на пл. Петровського 1. По документам, тут вже працює літ, для якого навіть не має ліфтової шахти

Також представники організації не знайшли нових ліфтів ще за низкою вказаних адрес. Хоча роботи по їх встановленню офіційно завершені і оплачені.

Крім того, ціна ліфтів, які закуповує Дніпро, становить від 0,560 до 1,00 млн грн. Моніторинг закупівель цього обладнання показав в інших містах показав, що середня його середня вартість в Україні від 0,03 млн грн. до 0,51 млн грн.

Під всіма вказаними договорами Дніпровської мерії про закупівлю ліфтів та їх встановлення стоїть підпис Департамента житлового будівництва Владислава Грицая. Цей напрямок господарської діяльності курирує заступник мера Михайло Лисенко.