У Долині пропонують переходити на тверде паливо цілими житловими масивами


місто Долина що Івано-Франківщині готова фінансово підтримати групи будинків або житлові масиви, які виявлять бажання перевести котельні з природного газу на альтернативне паливо.
Як зазначив мер міста Володимир Гаразд, встановити обладнання на твердому паливі можна на зарезервованих ділянках та залишених у власності міста котельнях, провівши необхідну реконструкцію, пише EcoTown
 
За його словами, переобладнати під використання твердого палива можна зарезервовану і занесену в перелік об'єктів, що не підлягають приватизації, центральну котельню, яка знаходиться неподалік управління бурових робіт.
 
Міська влада має намір розглядати та всіляко підтримувати проекти, реалізація яких направлена на суттєве скорочення споживання природного газу.
 
Володимир Гаразд вважає, що у найближчі декілька років мешканці Долини зможуть оцінити власні можливості оплачувати рахунки за газ – і, можливо, захочуть перейти на інші види палива. За словами мера, у місті добре працює проектна група, яка проводить консультації. Найближчим часом для долинян будуть проведені безкоштовні зустрічі, на яких підготовлені енергоаудитори розкажуть і покажуть, як за допомогою енергоощадних приладів можна зекономити воду, світло і газ у власних оселях.