У Долині спіймали п'яного водія автобуса


Нещодавно під час здійснення патрулювання працівниками групи реагування патрульної поліції Долинського відділення поліції було виявлено водія маршрутки який вийшов на лінію перебуваючи в нетверезому стані.

По даному факту працівниками поліції був складений адмінпротокол за ст. 130 (керування у стані сп’яніння) КУпАП. Тепер на водія очікує штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням водійських прав на 1 рік, інформує поліція Долини.

Нагадаємо, гідно з КУпАП керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, передбачає штраф у розмірі 10200 грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік. 

Світлина від Dolyna Policia.

Повторне протягом двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки, і на інших осіб – накладення штрафу 20400 грн з оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення.

Водіїв, який двічі протягом п’яти років піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, штрафуватимуть на 40800 грн (2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та позбавлятимуть права керування транспортними засобами на строк 10 років.