У Долині в міському озері гине риба


На Долинському міському озері знову гине риба. До берега вода прибиває доволі великі рибини.

Про це повідомляє прес-служба Долинської міської ради. Про те що ж трапилось розповів голова ГО «Рибалка» Іван Гриньків.

Як і кожного року, в цю пору починає гинути товстолобик. На жаль, ця велика за розмірами риба має імунітет слабший, ніж інші види риб. Тому і потерпає від нашестя бактерії костія. Цей паразит активізується щойно достатньо прогріється водне плесо. Костія забиває рибам зябра і через нестачу кисню вони гинуть.

Цьогоріч костіоз почав вражати рибу ще на початку травня. Водойму обстежили фахівці. 12 травня приїжджав обласний іхтіопат Микола Сорока, запросили ми й представника ветсанепідемстанції міста Калуша. На даний час проводиться лікування риби препаратом фіолетовий «К». Процес триває 4 дні. Через п’ять днів – повторне лікування.

"Хочу наголосити, що якби не було нересту, вилов риби можна б розпочинати. Адже препарат, яким лікуємо товстолоба та робимо профілактику для інших видів риб, здоров’ю та життю людей не шкодить. Проте від купання у водоймі під час процесу лікування варто утриматись", - зауважив фахівець.