У Долинській РДА запевняють, що всіляко підтримують бійця АТО Василя Бібіка


Бійця 51-ї бригади Василя Бібіка влада не залишила сам-на-сам з проблемами, а всіляко підтримує та допомогає. Чиновники в курсі всіх проблем родини і намагаються щонайшвидше їх вирішувати.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Бліц-Інфо запевнив завідувач сектору мобілізаційної, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Долинської ДРА Микола Набока.

Зокрема, бійця АТО працевлаштовали охоронником на 0,5 ставки в НГВУ "Долинанафтогаз". За даними Долинської РДА, Василь Бібик тривалий час перебував на лікуванні в Долинській ЦРЛ, (важкий перелом ноги), отриманий не під час несення військової служби, а під час перебування у відпустці. Групу інвалідності чоловікові не надали, оскільки дана хвороба не підлягає наданню групи інвалідності.

Щодо хворої матері воїна, то вже завтра, 8 липня Олександра Бібік інвалід ІІІ групи, лягає на стаціонарне лікування в Долинську ЦРЛ  з діагнозом «ревматизм».

Як запевняє Микола Набока, наразі виготовляються документи на право власності на житловий будинок, який успадкований від родичів, після чого планують провести туди газ.

«Вартість підведення газу 9400 гривень - це вже з врахованою знижкою, яку за зверненням районної державної адміністрації надав "ПАТ Івано-Франківськгаз". Окрім того, в 2014 році за сприяння сільського голови сім'я Бібик була забезпечена дровами. В 2015 році районною державною адміністрацією складено графік та зроблено територіальний розподіл між лісовими господарствами щодо забезпечення дровами учасників АТО. До початку зимового періоду твердим паливом (дровами) будуть забезпечені учасники АТО та їх сім'ї, які потребують даної допомоги. Надаються 50% знижка на житлово-комунальні послуги з листопада 2014 року. А в 2014 році сім’я Бібіків отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 2000 гривень, ще 8 тисяч надано волонтерами «Поранені СОС». З обласного бюджету виділили 4000 і з районного - 5000 грн  в 2015р. Питання соціального захисту учасників антитерористичної операції перебуває на постійному контролі у керівництва РДА. Ця родина дійсно бідна, тож ми намагаємось їх всіляко підтримувати», - запевний чиновник.

Нагадаємо, вчора волонтери повідомили, що боєць з Прикарпаття залишився сам-на-сам з своїми проблемами.