У ЄС офіційно запропонували фінансову допомогу Україні у мільярд євро


Євросоюз вже надав Україні близько 13 мільярдів євро протягом чотирьох років.

Європейська комісія погодилася надати Україні фінансову допомогу у розмірі одного мільярда євро і зробила офіційну пропозицію.

Про це повідомляють у прес-службі Єврокомісії, повідомляє ТСН.

"Сьогоднішня пропозиція йде за запитом української влади та прямими дискусіями між президентом Комісії Жан-Клодом Юнкером та президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб примножувати прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій", - йдеться у повідомленні.

Йдеться також про те, що макрофінансова допомога, яку надає ЄС, є беззаперечним доказом довіри Євросоюзу і підтримки українського народу. Кожна частина допомоги надається Україні тільки у разі, якщо реформи і зміни в середині країни реальні і помітні.

Читайте також: У США готові допомогти Україні у створенні Служби фінансових розслідувань – Мінфін

"Україна продовжує користуватися політичною та фінансовою підтримкою Європейського Союзу для здійснення реформ. Багато було досягнуто протягом останніх кількох років, часто у випадку важких випробувань. Зараз я закликаю владу продовжувати рух реформ з новою силою, побудувати більш справедливу, більш стабільну та процвітаючу країну в інтересах усіх українців", - сказав член Єврокомісії, відповідальний за економічні міжнародні відносини П'єр Московісі.

ЄС протягом останніх чотирьох років виділив Україні 12,8 мільярда євро для підтримки процесу реформування країни.