У фейкових петиціях на сайті міськради накручували голоси


Співробітники Служби безпеки України викрили механізм штучного «накручування» голосів при поданні петиції про імпічмент Президента України на сайті виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська.

Оперативники СБ України встановили, що фейкова петиція на сайті Івано-Франківського міськвиконкому була зареєстрована через ІР-адресу однієї з країн Центральної Азії. Звернення з псевдовимогами було підписано громадянином України, який підозрюється у сепаратизмі, і на той момент вже перебував під вартою, йдеться на сайті СБУ.

Співробітники спецслужби зафіксували, що для створення ІР-адреси було створено електронну пошту, зареєстровану з використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області.

На момент, коли петицією підписало понад сімсот облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість з них були реальними користувачами мережі Інтернет, а решта мають явні ознаки «ботів».

Служба безпеки України закликає громадян та представників засобів масової інформації не піддаватись на провокації, та не забувати, що країна-агресор не полишає спроб дестабілізувати Україну зсередини. Питання імпічменту Президента не належить до повноважень міських рад. Мета широкого розголосу такої інформації спрямована виключно на штучне розхитування ситуації в середині країни. СБУ просить ретельно перевіряти джерела походження інформації та не грати на руку агресору.