У франківчанина спочатку вкрали ключі від авто, а потім й авто


Днями до поліції звернувся мешканець Івано-Франківська із повідомленням про викрадення із охоронюваної автостоянки його пасажирського мікроавтобуса «Фольксваген транспортер Т5".

За вказаним повідомленням правоохоронці оголосили викрадений транспортний засіб у державний розшук та, зі слів потерпілого, склали орієнтування підозрюваного у злочині.

В ході розпочатого кримінального провадження потерпілий пояснив, що перед цим він поїхав до Києва у приватних справах. Там він познайомився із чоловіком, який, як пізніше стало відомо, після спільного розпивання спиртного, заволодів його банківськими картками, особистими речами в т.ч. ключами від автомобіля, які він мав із собою притому, що до Києва їхав поїздом. Потрапивши в халепу, прикарпатець звернувся за допомогою до родичів, щоб позичити грошей для завершення розпочатих справ та добратися додому. Проте на цьому його проблеми не закінчилися. Приїхавши додому, 35-річний івано-франківець виявив відсутність буса на автостоянці. 
Далі за справу взялися поліцейські, які на підставі зібраних доказів склали орієнтування можливого фігуранта кримінального провадження та розпочали загальнодержавний розшук.

Наступного дня, після реєстрації повідомлення у поліції, столичні правоохоронці виявили злодія на вокзалі у Києві та затримали за підозрою у вчиненні злочину. Потім він вказав місце знаходження розшукуваного мікроавтобуса. 
Чоловік, як з’ясували, мешканець Закарпатської області, а до Києва поїхав, як він пояснив, на заробітки.

Прикарпатські правоохоронці доставили чоловіка до Івано-Франківська. Йому оголосили підозру за вчинення злочину передбаченого ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та узяли під варту. Згідно санкції статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна, або без такої. Проводиться слідство.