У франківських лікарнях швидкі тести показали 57 позитивних результатів на коронавірус


Про це під час щоденного брифінгу повідомив очільник міста Руслан Марцінків.

За словами міського голови статистика захворюваності на коронавірус тільки зростає. Зокрема, за словами Руслана Марцінківа, в обласній інфекційній лікарні є 108 пацієнтів, з них 39 франківців, двоє мешканців Чукалівки та чотири мешканці села Черніїв.

"Хочу сказати, що останнім часом мешканці Франківська не поступають в обласну інфекційну лікарню, а поступають в інші міські заклади. Вчора було визначено чотири лікарні в місті, які надають допомогу людям з коронавірусом. Зокрема це Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня, Центральна міська клінічна лікарня, Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 та Івано-Франківській обласний фтизіопульмонологічний центр. Офіційно підтверджено 16 випадків у мешканців міста, два випадки у Чукалівці і один у Чернієві”, – каже Руслан Марцінків. 

За словами мера, наразі у міських стаціонарах з пневмоніями перебуває 154 людини. І буквально за день прибуло 17 мешканців.

"Проведено 150 швидких тестів, з них 57 позитивних. З них 37 в ЦМКЦ і 20 випадків у міській клінічній лікарні №1. 43 аналізи вже передано на полімерну ланцюгову реакцію у відповідну лабораторію. В місті є 5-6 ПЛР-лабораторій, які можуть робити такі дослідження. Єдине що – вони очікують погодження від держави та санітарного лікаря. Єдина обласна лабораторія яка запрацювала на базі обласної інфекційної лікарні”, – підсумував мер. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!