У франківській мерії розповіли, як боряться з продажем алкоголю дітям


Щоб побороти явище дитячого алкоголізму в Івано-Франківську створили робочу групу, яка виявляє факти продажу алкоголю неповнолітнім.

Про це сьогодні на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами чиновника, ї створили у рамках програми протидії вживання алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми та формування навичок здорового способу життя на 2017-2020 роки.

У неї ввійшли чиновники, представники сектора ювенальної превенції нацполіції та муніципальної варти. Початкові перевірки розпочалися з середини лютого. Відтак до червня вже було перевірено 20 закладів і у 16 з них виявили продаж алкоголю неповнолітнім.

«Всього за цей час було складено 26 протоколів, з яких 16 – завдяки робочій групі», - зауважтв Матешко.

Під час рейдів робоча група особливу увагу приділяє магазинам та кіоскам біля шкіл куди найчастіше ходять діти, а також закладам, на які скаржаться самі франківці. Написати таку скаргу можна на електронну пошту групи або в повідомлення спільноти «Тверезий Франківськ».

До теми: У супермаркеті сховали касира, аби не відповідати за продаж алкоголю дитині

Вплив суспільства чи батьківський недогляд? Чому франківські школярі пробують алкоголь