У франківському парку гине унікальна споруда: яка доля чекає на дерев’яний будинок?


Нещодавно в мережі з’явилась інформація про те, що в івано-франківському парку імені Шевченка простоює занедбаний дерев’яний будинок.

Колись тут було бюро подорожей та кілька років тому будівлю продали, пише ГК.

Хочу звернути вашу увагу, що гине ще одна унікальна споруда в місті, вірніше, в нашому парку. Як мені відомо, вона приватизована, ніякої охорони немає, і ніхто за нею не доглядає. В кількох кімнатах шиби вибиті… які наслідки можуть бути, думаю, не потрібно пояснювати!!! Питання може йти як на місяці, так і на дні. Як повернути це громаді міста?” – йдеться у дописі. 

Руслана Василюк, директор КП «Центр розвитку міста та рекреації» каже, що цей будинок є приватною власністю одного із співвласників будівельної компанії «Гаразд Україна».

«Ми над цим питанням працюємо. Вивчаємо думки громадськості і небайдужих до долі міста людей, які готові нас підтримати, якщо власники не підуть на діалог. Ми так само зацікавлені,  щоб будівля збереглася. Єдине, що складно може бути, – це знайти спільну мову.  Але ми шукаємо способи, щоб це питання з’ясувати», – розповідає Руслана Василюк.

Наразі парк не може займатись відновленням цієї споруди, але активно дізнається про подальшу її долю. Важливо, щоб власники утримували будівлю  в належному стані, щоб вона зберегла свій первісний вигляд. Можлива альтернатива – продати  будівлю місту назад, зазначає директор КП «Центр розвитку міста та рекреації».