У Франківську атовці можуть отримати 600 євро гранту на власний бізнес


У четвер, 26 квітня, у благодійному фонді “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” розповіли про початок нового проекту. У ньому беруть участь учасники АТО, внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці.

Вони спробують себе у якості підприємців: пройдуть тренінг, напишуть бізнес-план та якщо переможуть – отримають від 600 до 2500 євро на купівлю обладнання та старт власного бізнесу. Про це розповіла Тетяна Кулик з ГО “Ділові ініціативи”, пише Репортер.

Навчання стартує вже завтра – 27 квітня.

“Після навчання я поїхав у зону АТО, а коли повернувся – захотів відкрити свою справу. Зробив інтернет магазин туристичного спорядження”, – розповідає учасник АТО Григорій Кондратенко.

За його словами, в Україні популярне соціальне підприємництво, тому він збирається допомагати побратимам. Зокрема планує спробувати подорожі на природу як спосіб соціальної адаптації.

Дівчина з Донецька Галина Зозулин тепер живе у Долині і мріє про власну справу.

“Як тільки почався конфлікт – ми переїхали, – говорить Галина,- роботи нормальної не знайшли, тож я стала майстром манікюру, тепер мрію відкрити свій салон. Нам тут допомагають, підтримують. А у проекті розраховуємо, у першу чергу, на фінансову підтримку”.