У Франківську біля ТЦ "Арсен" побудують новий дитячий садок на 90 місць


Міська влада, вже найближчим часом розпочне будівництво дитячого дошкільного навчального закладу у мікрорайоні «Каскад».

У листопаді 2016 року, Департамент містобудування та архітектури видав Управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на будівництво дитячого садка. Нова споруда знаходитиметься у районі вулиць Стуса-Миколайчука, пише Побудовано.

Навчальний заклад заввишки у 2 поверхи та загальною площею  3 366,10 м2, розрахований на 90 дітей.

Перед цим міська рада дала дозвіл Департаменту освіти і науки на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,75 га, саме у мікрорайоні «Каскад», для будівництва дошкільного навчального закладу.

Припускаємо, що дитсадок  будуватимуть в рамках затвердженого детального плану території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ «Арсен». Про новий дитячий заклад головний архітектор міста заговорив ще під час громадських слухань щодо затвердження вказаного вище ДПТ.  

Тоді Дмитро Нижник заявив, що дитячий садок зведуть з поруч з уже існуючими житловими будинками, на земельній ділянці, яка знаходиться у підпорядкуванні Івано-Франківської міської ради. Однак, через специфіку свого розташування, місця для нього може не вистачити. Тому планувалося залучити землі, що знаходяться по сусідству і перебувають у користуванні КП «Івано-Франківськводоекотехпром».