У Франківську капітально відремонтують два мости


Департамент житлової, комунальної політики і благоустрою оголосить відкриті тендери на капітальний ремонт шляхопроводу через колію на вул. Незалежності та ще двох мостів.

Про це повідомив директор департаменту Михайло Смушак. При цьому він зазначив, що сподівається на участь у цих відкритих тендерах закордонних і вітчизняних спеціалізованих організацій. «Проблеми шляхопроводу і мостів необхідно вирішувати комплесно, а локальними протиаварійними роботами з мінімальними затратами ми їх вирішити не зможемо», – наголосив М. Смушак, пише ЗК

За його словами, на капремонт шляхопроводу уже є експертний висновок і проектно-кошторисна документація, однак вона потребує коригування. Там необхідно ремонтувати не лише дорожній одяг, колесовідбої та пішохідні частини, але й одну балку та повністю замінити старе огородження.

Саме з цих першочергових робіт і планують уже цього року розпочати ремонт шляхопроводу. Пізніше старе асфальтне покриття знімуть до бетону, залиють нову основу і заасфальтують проїжджу частину.

Ремонту несучих конструкцій потребує і міст на вул. Галицькій, де у попередні роки уже ремонтували деформаційні шви, колесовідбої та асфальтне покриття і планували ремонт пішохідних частин. Також проведене обстеження моста на вул. Тисменицькій. Там теж потрібен комплексний ремонт, адже виявлені  проблеми на пішохідних частинах, з дорожнім полотном і колесовідбоями, потребують відновлення габіонні укріплення. Тому департамент і оголошуватиме тендери на розроблення проектно-кошторисної документації комплексних капітальних ремонтів цих мостів та проситиме міську раду передбачити необхідні кошти на виконання робіт.

У скільки обійдуться ремонти мостів і шляхопроводу, наразі невідомо, але, за попередніми підрахунками, на кожен із цих об’єктів буде необхідно щонайменше по 10 мільйонів гривень. Наразі ж, за словами М. Смушака, лише три мільйони гривень передбачено тільки на ремонт шляхопроводу на вул. Незалежності.