У Франківську між волонтерами розгорівся скандал через плутанину з фотозвітом


Сьогодні чимало галасу зчинила новина про те, що волонтер франківської БО «Майбутнє Прикарпаття» Анатолій Томаш для фотозвіту про використані кошти на потреби воїнів АТО подав світлини інших благодійних організацій з усієї України.

Він опублікував факти, які, як стверджує Василь, засвідчують правдивість та аргументованість претензій. Фото, які керівник БО «Майбутнє Прикарпаття» Наталя Перцович опублікувала на сторінці організації 03.05.15 як фотозвіт за отримані кошти, виявилися світлинами інших волонтерських фондів.

Василь Андріїв пояснює, що документи та посилання надали волонтерські організації, які обурені цими незаконними діями.

У коментарях до цієї суперечливої новини керівник БО «Майбутнє Прикарпаття» Наталя Перцович пояснює: «Я лише поширила інформацію від людини, яка хотіла бути нашим волонтером і возити допомогу на Схід. Його знають авторитетні люди в місті. Повірила. Бо хочеться вірити людям. Повірила, як кожному з вас. Він приносив список потреб. Я оплачувала рахунки. Звіт від нього поширила. А звідки ці фото, часу перевіряти не мала».

Наталя у всьому звинувачує Анатолія Томаша (Anatoliy Tomash), розповідає, що не може до нього дотелефонуватися, бо чоловік поза зоною досяжності: «Вчора він мені пояснював, що тільки приїхав із АТО, втомлений. Що ці фото йому скинули. Хто скинув, не казав. Що не розбирається у фейсбуку. Що хоче тільки допомагати...»

«Галицький кореспондент» зв’язався з Наталією Перцович. Вона розповіла, що вже розмовляла з горе-волонтером Анатолієм Томашем. Він пояснив, що намагається розібратися у цій ситуації і зараз перебуває у Києві – шукає тих людей, які скинули йому вкрадені фото. Наталя Перцович упевнена, що і Анатолій Томаш, і Василь Андріїв – далеко не випадкові люди. Жінка переконана, що таким чином її намагаються підставити колеги з іншої франківської благодійної організації.

Пізніше Перцович повідомила, що волонтер уже опублікував у соцмережі вибачення перед нею. Він запевняє: війна між фондами безглузда і чужі фотографії помилково надіслав секретар київської організації, що займалася передачею допомоги на Схід України. 

«Шановна п.Наталю! Хочу попросити вибачення за некоректну інформацію і ситуацію яка склалась навколо фонду "Майбутнє Прикарпаття", виставлених мною звітів з некоректними фотографіями. По перше вибачаюсь, що на сторінці виклав фотографії з інших ресурсів, не перевіривши їх. Так як було три автомобілі в трьох напрямках і кожен робив свій звіт по них. Помилка була зроблена секретарем п.Горбухнова Олександра м.Київ на базі якого була сформована і зібрана остаточно і відправлена допомога в зону Ато (п.Бойцан О.І), яка розсилала на електронки фотозвіти. Ще раз щиро вибачаюсь за неперевірений звіт і непотрібну зараз війну між фондами».