У Франківську мізкують, як покращити роботу будинку нічного перебування


Цьогоріч до будинку нічного перебування звернулися 119 осіб. Чотирьох з них влаштовано у будинок-інтернат.

Про це сьогодні, на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор будинку нічного перебування Іван Боберський, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, у будинку нічного перебування безпритульні можуть помитися, поспати, випрати свій одяг.

«Два рази на тиждень ми спільно з патрульною поліцією проводимо соціальні рейди. Хочу наголосити, що безпритульні самі мають хотіти потрапити до нас», - зазначив Боберський.

Оскільки планується реорганізація закладу, його керівник запропонував влаштувати там цілодобовий пункт обігріву, збільшити кількість соціальних патрулів та виділити транспорт для покращення надання соціальних послуг.

Окрім того він рекомендував посилити заходи, щодо виявлення незаконних точок розливу. Щоправда як зауважив міський голова Руслан Марцінків, цим повинна займатися поліція.

Водночас Ігор Влізло рекомендував збільшити час роботи закладу, адже скоро зима. Окрім того, зайшла мова й про доставку бездомних до будинку нічного перебування.

«Від двох до трьох годин ми втрачаємо при поселенні безхатьків у будинок нічного перебування. Буває і чотири», - наголосив керівник патрульної поліції Дмитро Міхалець.

Це здивувало міського голову, тож він зазначив, що наступного разу поїде з патрульною, щоб самому побачити як приймають безхатьків у закладі.

У свою чергу, головний медик міста Тарас Масляк зазначив, що будинок нічого перебування виконує роль хостелу. Він рекомендував створити ще один новий заклад, де б приймали п’яних чи хворих безпритульних.

Нагадаємо раніше Бліц-Інфо писав, що в Івано-Франківську намагаються зменшити кількість бездомних. 

До теми: Марцінків: До мене дійшла інформація, що у будинку нічного перебування зробили хостел

Близько 70% франківських безпритульних є мешканцями Закарпаття