У Франківську може з'явитись центр підготовки олімпійських видів спорту


Під час засідання комісії облради з питань гуманітарної політики заслухали інформацію про реконструкцію стадіону ІФНТУНГ.

За словами начальника управління спорту ОДА Ореста Оклієвича, зараз активно тривають роботи з реконструкції стадіону університету

"Після облаштування основи футбольного поля буде встановлено полив і застелено рулонами натуральної трави, яку привезуть з Дніпра. Також будуть нові пластикові ворота, замість старих залізних. Цей стадіон був збудований в радянські часи за всіма нормативами. Тож він може перерости у Центр підготовки олімпійських видів спорту. Адже тут є басейни, зали, стадіон, легкоатлетичне покриття, сауни, тренувальний зал. Тож ми маємо все необхідне, щоб цей стадіон став однією з найкращих баз підготовки спортсменів в Україні", - повідомив Оклієвич.

Водночас за словами заступника голови облради Василя Гладія, реконструкція стадіону ведеться за кошти трьох бюджетів: обласного, державного і університетського.

"Якщо ми зможемо консолідувати зусилля, то вже до кінця цього року отримаємо сучасну повноцінну спортивну базу для проведення серйозних замагань", - переконаний заступник.