У Франківську на благодійній виставі збиратимуть гроші для виїзної паліативної служби


У Франківську до Всесвітнього дня хоспісів і паліативної допомоги відкриють фотовиставку київського фотографа-документаліста Русі Асєєвої “Право жити без болю…” та покажуть благодійну виставу “Історія кота Філофея“, під час якої збиратимуть гроші для виїзного відділення паліативної допомоги.

Виставку та показ вистави організовує Благодійний фонд допомоги невиліковно хворих «Мати Тереза» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Як розповіла “Репортеру” головний лікар хоспісу Івано-Франківська Людмила Андріїшин, нині відділення паліативної допомоги потребує ще одного автомобіля для виїзних бригад.

“Ми шукаємо кошти та благодійників, щоб придбати другий автомобіль, – розповідає Людмила Андріїшин. – Ми – виїздне консультативне відділення. І надаємо не лише патронажний – суто медичний симптоматичний супровід, а й організовуємо та надаємо паліативну допомогу і для родичів. У нас лише одна машина на дві бригади – для дорослих і для дітей. Нам потрібна машина-трансформер, в якій можна перевозити бригаду, або сидіння розкласти в ліжко. Це дуже важливо, щоб можна було транспортувати дітей, чи здійснювати бажання, що є теж частиною паліативної допомоги. НАприклад, кудись поїхати, де дитина ніколи не була”.

Тож, 4 жовтня в 11:00  у залі “Арт на Мур” мистецької галереї “Бастіон” відкриють виставку  фотографа-документаліста Русі Асєєвої “Право жити без болю…” та проведуть відкриту прес-конференцію “Поділяючи турботу”.

А 8 жовтня о 14:00 франківців запрошують на камерну сцену Івано-Франківського драмтеатру ім. І.Франка на благодійну виставу “Історія кота Філофея” театральної студії “Жив був пес”. Під час вистави збиратимуть кошти для онкохворих дітей, якими опікується виїзне консультативне відділення паліативної допомоги.

“Сьогодні згідно з нашим реєстром понад 60 неврологічних дітей в області потребують різного виду паліативної допомоги, – додає Людмила Андріїшин. –  Наступного тижня у мене вже буде реєстр дітей-аутистів, гіперактивних дітей, які теж працюють з психіатром і їм можна надавати допомогу. Ми також співпрацюємо з онкогематологічним відділенням. Їм наразі теж шукаємо матеріальну допомогу. Запрошую усіх прийти разом зі своїми дітьми, внуками, друзями та знайомими на виставку та благодійну виставу в рамках відзначення всесвітнього дня паліативної допомоги та хоспісів”.