У Франківську на благодійному ярмарку збирали кошти для військового, який втратив чотири кінцівки


Сьогодні в Інституті туризму ПНУ ім. В. Стефаника відбувся благодійний етно-ярмарок "Ситий вареник" на підтримку пораненого військового Вадима Свириденка.

Студенти і викладачі напряму підготовки "Готельно-ресторанна справа" Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника третій рік поспіль організовують традиційне весняне кулінарне свято, яке цьогоріч присвячено українським вареникам, пише Курс.

"Цього року ми спробували організувати етно-фестиваль в плані етнічної їжі. Минулого року ми проводили такий фестиваль, щоб показати єдність української кухні загалом з різних регіонів України. Там були і полтавські галушки, і кримські чебуреки. Цього року кафедра вирішила, що варто було би провести етно-фестиваль української кухні, присвячений "моно-страві" – вареникам", – розповів директор Інституту туризму Володимир Великочий.

Цього року свято особливе ще й тим, що має благодійну мету. Саме тому організували дійство у вигляді ярмарку, де охочі можуть придбати талончик, віддавши за нього суму від 10 грн. А скуштувати можна як традиційні, так і екзотичні, до складу яких входять, наприклад оселедець чи сухофрукти, вареники.

Усі зібрані кошти передадуть безпосередньо родині пораненого в зоні бойових дій на Сході України Вадима Свириденка. Він під Дебальцевим втратив усі чотири кінцівки. Зараз перебуває в реанімації у важкому стані. Про це розповіла доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Леся Польова.

Захід підтримали кафедри театрального і хореографічного мистецтва Інституту мистецтв, студенти якої показали невеличку виставу та затанцювали.