У Франківську на фасадах будинків малюють приховані повідомлення про збут наркотиків


На перший погляд ці написи на фасадах – звичайний акт вандалізму. Проте у них міститься інформація про збут наркотиків , стверджують громадські активісти. Зокрема, наявність нелегального товару та електронні адреси дилерів.

Таких малюнків по місту з десяток. В Івано-Франківську вони почали з’являтися три місяці тому, кажуть волонтери, пише Вежа

Підозрілими розписами на стінах зацікавилися активісти Національного Корпусу “Азов”. Під час патрулювання замальовували написли на фасадах. Стверджують, така схема збуту наркотичних речовин запрацювала в Івано-Франківську слідом за українськими мегаполісами.

Активісти кажуть, всю зібрану інформацію про можливий збут наркотиків через соціальні мережі передали в поліцію. Однак оперативного реагування правоохоронців поки що непомітно .

В управлінні протидії наркозлочинності розводять руками. Правоохоронці ствержують, жодної інформацїі про підозрілі розписи на стінах не отримували. Натомість, звітують про розкриття інших резонансних злочинів. Кажуть, за рік виявили півсотні фактів незаконного виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин.

Патрульна поліція також не зафіксувала звернень від мешканців щодо підозрілих надписів на стінах. Кажуть, повідомлення на фасадах орієнтовані на молодь. Прослідкувати її практично не можливо.

Правоохоронці закликають мешканців міста негайно повідомляти про підозрілих осіб, які вештаються поблизу будинків. Адже вони можуть бути причетними до реалізації наркотичних речовин.