У Франківську на п’ять років засудили чоловіка, який обманом викрав два авто


Суддя Олег Лазарів оголосив вирок Івано-Франківського міського суду, у якому чоловіка звинувачували у незаконному заволодінні двома транспортними засобами.

Першу крадіжку засуджений вчинив у грудні 2013 року, у місті Галич. На веб-сайті продажу автомобілів avto.ria.ua він зв’язався із власником BMW-525 TDS, який продавав машину, пише Репортер. Обвинувачений нібито хотів купити машину, але перед тим перевірити її технічні характеристики. На автозаправці “Укр-Петроль” він сів у авто, та поїхав, викравши машину, вартістю 86 000 грн.

Наступну крадіжку засуджений вчинив за тією ж схемою – завдяки оголошенням на тому ж веб-сайті. У лютому 2014 року він зустрівся із власником авто Volkswagen Passat В біля центральної міської лікарні в Івано-Франківську на вулиці Мазепи. Зловмисник сказав, що хоче оглянути панель приладів, сів у авто – та просто поїхав. Це авто, зазначають у вироку, коштувало 41870 грн.

“Обвинувачений свою вину у вчиненому визнав, щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати. Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого”, – йдеться у документі.

До обставин, що пом’якшують покарання, суд відніс, зокрема, повне відшкодування потерпілим шкоди, а також те, що той допомагав бійцям АТО.

“Обвинувачений надавав матеріальну допомогу військовим частинам А1126 та А3814 під час участі особового складу у проведенні АТО в Донецькій та Луганській областях у зв’язку з чим був нагороджений відповідними подяками”, – йдеться у вироку.

Суд визнав обвинуваченого винним та покарав п’ятьма роками позбавлення волі без конфіскації майна, врахувавши при цьому термін перебування під вартою в СІЗО з 28.04.2014 року по 08.05.2014 року.

Зазначимо, що такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Тобто, засуджений отримав мінімальне для цієї статті покарання.