У Франківську наприкінці 2017 року презентують генплан зі змінами


Сьогодні, 14 березня, відбувається засідання комісії з питань містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради. Депутати розглянули питання про внесення змін до генерального плану суміщеного з історико-архітектурним планом міста.

За словами головного архітектора Дмитра Нижника, проведена робоча група з юристами і був складений календарний графік роботи. Так, вже в  листопаді на сесію міської ради планують винести питання про новий генплан міста, пише ГК

«Це дуже важливо для міста», – наголосив Нижник. За його словами, виконавцем, мабуть, буде ДІПРОМІСТО.

«Буде врахована транспортна складова, зелені зони та сам генплан. Кожен пересічний громадянин може взяти старий генплан і новий та побачити зміни. Я докладу максимум зусиль, щоб у зазначений термін геплан потрапив на сесію міської ради», – зазначив головний архітектор.

Окрім того, він запевнив, що будуть проведені громадські обговорення щодо змін до генерального плану. Втім конкретного часу так і не назвав.

Натомість Микола Ковальчук запитав про можливість розширення міста, адже в нас все «затиснуто». Дмитро Нижник зазначив, що це не в його компетенції. Для розширення міста села мають в рамках децентралізації виявити бажання приєднатися до Івано-Франківська. У новому генплані межі міста не будуть змінювати.

«Промислові зони ми мусимо виносити, але маємо залишити і промисловість. Якщо говорити про цегельний завод, то я не бачу там промисловості. Хриплинський промвузол має розвиватися і буде залишений», – наголосив Нижник.