У Франківську обговорили план роботи госпіталю для ветеранів війни


Сьогодні, 6 квітня в Івано-Франківську відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики та з питань захисту прав учасників та ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Зокрема, присутні обговорили питання про перспективний план роботи госпіталю на 2016-2019 роки, який створений на базі "Вузлової лікарні станції Коломия", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що питання захисту учасників російсько-української війни є дуже актуальним та гострим. Адже наша область єдина де немає госпіталю для ветеранів війни.

«Ми прийняли декілька принципових рішень, а саме перебрати від залізниці вузлову лікарню в Коломиї та на базі цієї лікарні створити госпіталь. Щоб воно не залишилося на папері декларативно необхідно предметно підійти до питання програми та перспективи розвитку», - розповів Олександр Сич.

До слова, для комплексної реабілітації учасників АТО в області необхідне вирішення питання відкриття обласного госпіталю ветеранів війни на базі ДЗ «Коломийська вузлова лікарня» на сто стаціонарних ліжок, з можливістю відкриття до 2019 року ще 20 ліжок стаціонару та створення консультативної служби на базі госпіталю для даної категорії пацієнтів.

Голова комісії охорони здоров’я «свободівець» Манолій Піцуряк, зауважив, що відкриття шпиталю дозволить поєднати медичну, фізичну і психологічну реабілітацію.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Стовбана, наразі в області налічується 44303 ветеранів та прирівняних осіб, 5000 мобілізованих, 1500 демобілізованих, ще 2000 тисячі очікують на демобілізацію 4 хвилі, 700 поранених, 115 інвалідів з числа учасників АТО, 100 загиблих та 11 зниклих безвісти.

Стовбан звернув увагу на те, що на базі Коломийської лікарні функціонують три корпуси.

Загальна потреба коштів на 2016 рік на створення сучасного медичного закладу становить 36 млн. 300 тис. грн. А саме, на придбання медичної апаратури – 14 млн. 300 тис. грн. 

До теми: У Коломиї створять обласний госпіталь для ветеранів війни

У Коломиї може з'явитися єдиний в області госпіталь для ветеранів війни

Коломийська вузлова лікарня стане обласним госпіталем ветеранів війни