У Франківську оголосили повторний тендер на ремонт народного дому "Княгинин"


Франківське управління капітального будівництва оголосило про повторний тендер із пошуку підрядника щодо капітального ремонту народного дому «Княгинин».

Попередні торги відбулися 5 квітня. Та їх результати відмінили. Причиною стала дискваліфікація учасників, оскільки члени тендерного комітету мали зауваження до поданих пропозицій, пише Побудовано

Торги  стартували з вартості робіт – 6,3 млн. У тендері взяли участь дві фірми –  франківське підприємство "ГалКомБуд" та львівська фірма "Інтер-Профіт". Остання запропонувала найнижчу ціну – 4,16 млн грн.

Тепер УКБ оголосило про нові торги, на тих же умовах. Відтак, очікувана вартість робіт складає 6, 3 млн. гривень. Наразі тендер перебуває на стадії подання пропозицій. Предметом закупівлі є ремонт та реставрація народного дому «Княгинин».

Довідково: Народний дім «Княгинин» знаходиться в найстарішому мікрорайоні міста Івано-Франківська - Княгинині, по вулиці Галицькій, 40. Побудований у 20-х роках ХХ століття за кошти мешканців мікрорайону. Це була унікальна для міста архітектурна споруда, яка мала як історичне так і національне значення. На фасаді будинку був напис «Читальня «Просвіти» в Княгинині», ця читальня колись згуртувала при собі усе українське населення міста. В радянські часи будинок тривалий час працював як кінотеатр «Комсомолець».

В 90-х роках княгининський осередок «Просвіти» відновив свою роботу і за його зверненням будинок було перейменовано в «Народний дім «Княгинин». Тут проводились різноманітні заходи, збори, концерти, вистави Минулого року міська рада віддала приміщення Народного дому «Княгинин» у користування комунального підприємства «Новий театр».