У Франківську п’яний викладач спричинив потрійне ДТП, отримав 10200 штрафу і на рік позбувся прав


Наприкінці минулого року на вулиці Івасюка в Івано-Франківську зіткнулися три автівки. Аварія трапилась через нетверезого водія автомобіля Honda Accord. Свідки кажуть, водій був настільки п’яним, що не розумів – ранок на вулиці чи вечір. На щастя, обійшлося без жертв.

Івано-Франківський міський суд оштрафував франківця на 10 тис 540 грн і позбавив його водійських прав на рік. Однак чоловік своєї вини не визнав. Каже, машиною керувала його дочка, а він їхав пасажиром, пише Репортер

Аварія трапилася ввечері 21 листопада. У Volvo V50, який зупинився на червоне світло,  ззаду влетіла Honda Accord, за кермом якої був Василь Межиброцький – кандидат технічних наук, викладач кафедри організації та економіки фармації і технології ліків франківського медуніверситету.

Удар був сильним – автомобіль Volvo врізався у Renault Megan Scenic, що стояв попереду.

На місце ДТП приїхали патрульні. Драгер показав, що у крові Межиброцького було 1,93 проміле алкоголю. Поліцейські виписали йому постанову за ч.1 ст.130, ст.124 КУпАП (керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння) і направили матеріали в суд.

На перше судове засідання горе-водій не прийшов, бо нібито перебував у відрядженні. На друге теж не з’явився, мовляв – захворів. Однак засідання таки відбулося 30 січня, справу розглядала суддя Олеся Зеленко.

У суді Василь Межиброцький своєї вини не визнав. Сказав, що дійсно був в той день напідпитку але автомобілем не керував. Натомість, за його словами, за кермом була його дочка, яка і спричинила ДТП. Також розповів, що після того, як сталася аварія, він відправив дочку додому по гроші, щоб відшкодувати збитки власникам пошкоджених автомобілів. Саме тому її не було на місці, коли приїхала поліція.

Однак ні під час огляду на сп’яніння, ні під час оформлення документів він не казав патрульним, що автівкою керувала дочка. Більше того, коли суддя почала переглядати відеозаписи з камери нагрудних реєстраторів поліції, просив відкласти розгляд справи, бо йому, мовляв, потрібен адвокат.

На наступному судовому засіданні, на яке Межиброцький вже прийшов з адвокатом, суддя допитала свідка аварії – пасажира автомобіля Volvo. Той розповів, що за кермом Volvo в день аварії був його батько, а він сидів на передньому пасажирському сидінні. Після того, як в їхній автомобіль врізалася Honda Accord, батько вийшов з машини і підійшов до автівки порушника. Каже, на момент аварії в Honda була лише одна людина, тобто Василь Межиброцький, який одразу почав шукати телефон.

За словами свідка, вийшовши з автомобіля з боку водія,  Межиброцький почав вибачатися і пропонував відшкодувати збитки. Казав, що його робота та житло недалеко і «зараз будуть гроші». Також просив не викликати поліцію, мовляв, святкував перевірку на підприємстві.

Зі слів свідка, водій “Хонди” був дуже п’яний: постійно перепитував, яка це пора доби (ранок чи вечір), від нього різко тхнуло алкоголем.

Приблизно через 15 хв після приїзду поліції підійшли родичі п’яного водія – дочка та дружина. Тай сам Межиброцький тоді не заперечував те, що керував автомобілем, погодився пройти тест на алкоголь.

Після складання схеми місця ДТП, поліцейські запропонували дочці Василя Межиброцького від’їхати автомобілем Honda з місця події, однак вона відмовилася. Сказала, що також пила спиртне. Потім приїхав її чоловік, який був тверезий і сів за кермо.

Також свідок розповів, що Межиброцький пропонував власникам пошкоджених автівок взяти у нього гроші.  Казав, “якщо справа дійде до суду, то її закриють, а компенсації за пошкоджений автомобіль вони не побачать”. Крім того, вже під час судового розгляду він  просив свідків збрехати у суді і сказати, що за кермом автомобіля був не він, а його дочка. За це на виході з суду після закриття справи обіцяв заплатити 15 тис грн., а також відшкодувати 1000 доларів за пошкодження автомобіля.

Дослідивши покази свідків та записи з нагрудних відеокамер поліцейських, Олеся Зеленко визнала винним водія Honda Accord за ст. 124, ч.1 ст.130 КУпАП та наклала на нього адміністративне стягнення. За ч.1 ст.130 КУпАП – штраф в 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік; за ст.124 КУпАП – 340 гривень штрафу.