У Франківську патрульні евакуювали авто голови ОТГ, а порушника оштрафували на «всю зарплату»


Новообраний голова Нижньовербізької ОТГ Ярослав М’якущак припаркувався в недозволеному місці, що обійшлося йому в 1700 гривень.

Напередодні новорічних свят коментар голови Нижньовербізької ОТГ збурив соцмережі. Нагадаємо , «ВКонтакті» на сторінці Патрульної поліції Івано-Франківська  з’явився гнівний допис від Ярослава М’якущака,  пишуть Версії.

В ньому користувач звинуватив патрульних у тому, що вони, виконавши свою роботу, напередодні свят залишили його сім’ю без грошей.

Новообраний голова Нижньовербізької ОТГ підтвердив журналістам, що такий факт дійсно мав місце.

«Я – працюючий інвалід. Оскільки всі місця для інвалідів були зайняті, я припаркувався культурно біля Білого дому, де було до ста машин. Але моя була крайня, тому її з забрав евакуатор, – прокоментував Ярослав М’якущак. – 510 гривень адміністративне стягнення, 844 гривні – евакуатор, 144 гривні – штрафмайданчик, а ще послуги банку, «їзданина» по окраїнах міста. Це все винесло приблизно 1700 гривень за один день. А зарплата в мене – дві «з гаком», пенсію не платять, бо не можна. Тому слава нашим доблесним копам. Звичайно, я порушив. А ті бугаї на джипах, що поставали на «інвалідські» місця, і тих майже 100 машин, що стояли в ряд, не евакуювали. Ще раз слава копам!»

В прес-службі патрульної поліції повідомили, що дійсно фіксували таке порушення.

«26 грудня на перехресті вулиць Грушевського – Шпитальна стояв автомобіль марки Caddy у зоні дії знаку 3.34 «Зупинку заборонено». Оскільки там вузька дорога, цей автомобіль суттєво перешкоджав руху. Для оптимізації руху на проїжджій частині патрульні вирішили евакуювати автомобіль, – повідомив речник патрульної поліції Микола Гурак. – Автомобіль евакуювали. В той же день водій звернувся в Управління патрульної поліції, де на нього винесли постанову за ч.3 ст. 122 за суттєве перешкоджання дорожньому руху. Штраф у розмірі 510 гривень було оплачено, тому водій забрав автомобіль зі штрафмайданчика».

Також в прес-службі патрульної поліції зазначили, що на тому перехресті немає місць для інвалідів.

«Там немає місць для інвалідів, і дорога також не являється місцем для інвалідів. Це не місце для паркування. Звісно, інваліди можуть відступати від зони дії знаку 3.34, але посвідчення інваліда у нього не було, – заявив Микола Гурак. – До речі, це не єдиний автомобіль, який евакуювали з того місця».