У Франківську перейменують ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості


Сьогодні, 9 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про зміну найменування Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Івана Будзака, необхідно перейменувати Івано-Франківський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості на Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат.

«Ми керувалися тим, що вже в першому читанні закону про освіту передбачається в старшій школі тільки академічні ліцеї та передбачається створення професійних ліцеїв. Як відомо, діти в перспективі мають здавати ЗНО і за їхніми результатами повинні вступати з академічний ліцей, де продовжать навчання з підготовки до вишів. Це буде багатопрофільна старша школа», - зазначив чиновник.