У Франківську покажуть виставу-діагноз – “Слава героям”


Франківські театрали спільно з київським театром «Золоті ворота» готують для франківців унікальний проект – спільну виставу «Слава героям». Вона розкаже про життя двох дідусів – бійців УПА та Радянської армії.

Це специфічна комедія за однойменною п’єсою Павла Ар’є ,пише Репортер. Ініціаторами проекту виступили керівники обох театрів Ростислав Держипільський та Стас Жирков. Продюсером виступила – Ірма Вітовська.

Вистава «Слава героям» – це вистава-діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і майбутньому. Починається вона з клоунади і переходить у трагедію.

У центрі подій два стариганя, які образно займають одне ліжко у лікарняній палаті. Конфлікт та інтрига полягає у тому, що один з них вояк УПА, а інший – воїн Радянської армії.

За словами директора облмуздрамтеатру Ростислава Держипільського, це непересічна подія, бо окрім прем’єри ще й копродукція двох театрів – Івано-Франківського та театру «Золоті ворота».

«Це цікавий, енергетичний і правильний обмін, який неодмінно дасть хороший результат", – говорить Держипільський.

Ще однією родзинкою є те, що головні ролі виконують актор франківського театру Олексій Гнатковський та київський актор Дмитро Рибалевський.

Прем’єра вистави вже відбулася в Києві, де зі столичними колегами і відпрацював Гнатковський, зараз київський актор гратиме разом з франківськими.

За словами Стаса Жиркова, йому було важливо, аби ветерана УПА грав актор з Франківщини, а іншого ветерана – актор з Київщини, мовляв, аби вони пронесли той генотип із собою, бо глядача не можливо обманути.

Прем’єра вистави відбудеться 20 лютого о 18.00 та 21 лютого о 13.00 та 18.00.