У Франківську поруч із будівлею військової прокуратури зведуть житлову багатоповерхівку


В Івано-Франківську для сімей військовослужбовців зведуть багатоквартирний житловий будинок буквально у самому центрі міста. Мова йде про ділянку по вулиці Чорновола. Нині там знаходиться будівля військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону.

Наприкінці минулого року, Івано-Франківська облдержадміністрація дозволила військовій прокуратурі Західного регіону України розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1857 га по вулиці Чорновола,9, з метою подальшої передачі землі в постійне користування, пише Побудовано

Ділянку виділили для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Також у розпорядженні йдеться про зміну її цільового призначення із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони на землі житлової та громадської забудови. 

За даними кадастрової карти, вказала ділянка на Чорновола перебуває у державній власності облдержадміністрації. Її цільове призначення -  для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України, що відносить її до категорії земель оборони.

Ділянка на кадастровій карті 

Згодом військова прокуратура звернулася до міської влади з прохання надати дозвіл на розроблення детального плану території на вулиці Чорновола, 9.

 По вулиці Чорновола,9 розміщується військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України, поруч - недобудований житловий комплекс від будівельної компанії «Continental Development».

Звернення розглядалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Тоді представник військової прокуратури заявив, що на вказаній території знаходиться будівля військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону, а позаду неї є територія, що раніше використовувалась під плац. Саме на цій землі заплановано будівництво багатоквартирного будинку для війкових. Відтак, 15 березня міська рада дала «добро» на розробку ДПТ.

А вже 24 травня місцеві депутати затвердили ДПТ  для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Чорновола, 9.  Згідно проекту, мова йде про один шестиповерховий житловий будинок для сімей військовослужбовців. 

Проект ДПТ