У Франківську представили резидентів "Станіславського феномену"


Перша в Україні Резиденція для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен» прийняла нових резидентів.

Сьогодні члени журі та організатори – Тарас Прохасько, Віталій Чупак та Василь Карп’юк представили цьогорічних резидентів. Ними стали поет з Києва – Сергій Шкабар та прозаїк з Луганська – Маргарита Сурженко. Їх вибрано з-поміж 59 претендентів, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Зі слів Тараса Прохаська, було важко вибрати тільки двох людей.

"Існування "Станіславського феномену" насправді є справжнім феноменом для Івано-Франківська. Ми часто не знаємо регіонів нашої України, натомість такі речі дають можливість пізнати та змінити точку зору. Перебування письменників у різних частинах країни додає знання про Україну, людей. Воно відкриває глибини різних особливостей, мови, ментальностей, та й взагалі дає можливість створити образ своєї країни", - зауважив Прохасько.

Протягом місяця резиденти мешкатимуть в Івано-Франківську та писатимуть за підсумками кожного тижня есе, які  публікуватимуться в друкованих та Інтернет ЗМІ. Також ці тексти увійдуть до неперіодичного альманаху Резиденції.

Також на резидентів чекають спільні трапези з культовими письменниками з Івано-Франківська – Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Галиною Петросаняк уїк-енд у столиці сирних коників Брустурах, мандрівки до Коломиї та інші цікаві заплановані і принагідні заходи.