У Франківську презентували фотовиставку злочинів щодо природи


Фотомиті злочинів щодо природи. Їх зафіксували небайдужі громадяни. У такий спосіб висловили своє занепокоєння багаторічною тенденцією знищення зелених зон в Україні.

Проект із символічною назвою «Думайдан» мандрує містами країни від початку весни. Його засновники прагнуть показати, наруга над екологією – такий самий злочин, як і посягання на людське життя.

В Івано-Франківську «Думайдан» підтримали активісти «Молодої просвіти». Кажуть, проблема збереження зелених зон в місті вельми актуальна.

Екологічні проблеми спільні у різних містах. І це засвідчують не лише світлини, а й їхні автори. Фотограф та активіст із Харкова Олег Перегон на фотовиставці представив кілька циклів творчих робіт. І це, запевняє, лише мала частка того, що відбувається в реальному житті.

Відтак, взяли справу у свої руки. Окрім фотовиставки засновники «Думайдану» підготували проект змін до українського законодавства. Систематизували пропозиції та зауваження екологів, громадських активістів, юристів та правозахисників щодо охорони природи в Україні.

Після подорожей Україною автори проекту обіцяють створити рейтинг. В ньому відзначать найкраще та найгірше місто з огляду на збереження зелених насаджень. Результати оприлюднять наприкінці року. Відео Вежа.