У Франківську презентують графічний роман «Герой поневолі»


В Івано-Франківську відбудеться презентація графічного роману за участю його ідейників та авторів.

Автори графічного роману «Герой поневолі» пропонують подолати стереотипи та ближче познайомити вас з надзвичайно цікавим літературним явищем французької і бельгійської культури. Вони поділяться з вами досвідом і враженнями створення і розповсюдження українського графічного роману в Україні та за її межами. Автори книги Міхай Тимошенко і Кирило Горішний були, між іншим, запрошені у Кембриджський університет та в Брюссель на Свято «Банд Десіне».

Графічний роман «Герой поневолі»  — двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка.

Головний герой – українець, який не звик до самостійних дій. Його доля кардинально змінюється, коли він, поневолі, опиняється у вуличних боях між поляками та автріяками. Зі Степаном Калиновичем трапляються неймовірні пригоди на львівських барикадах революції "Весна народів" у 1848 р. В ті часи, Львів розквітав як столиця Галичини – найбільшої провінції на східному краї Австрійської імперії.

Іван Франко у своєму творі приділяє увагу боротьбі за свободи громадян, а також національно-культурній свідомості людини. Він підкреслює героїзм та солідарність в час революції. Такі риси людського характеру актуальні та цінні незалежно від епохи…