У Франківську презентують проект громадського екопарку біля міського озера


1-го липня о 15 годині в актовій залі Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (вул. Сахарова, 34А) відбудеться презентація та громадське обговорення проекту облаштування паркової зони громадського екопарку поруч із міським озером з боку вулиць Гурика-Ленкавського.

Проект на замовлення громадської організації «Поступовий гурт франківців» розробила кафедра дизайнуІнституту мистецтв Прикарпатського національного університету. Цей проект – соціальна інвестиція вишу врозвиток міста та добробут громади. Він зроблений безкоштовно, пише ГК

Під час зустрічі організатори сподіваються почути пропозиції мешканців міста і представників органів місцевого самоврядування щодо вигляду майбутнього екопарку та обговорити можливий розвиток та напрямки реалізації цього соціального проекту. 

Проект має ще й глибоке символічне значення, оскільки екопарк запланований на ділянці, яка буде врятована від незаконної забудови. Таким чином, проект втілюватиме важливу ідею: громадськість здатна захистити свої екологічні інтереси, облаштувати за допомоги міської влади як офіційного представника інтересів громади простір для відпочинку всіх мешканців міста та втілити на практиці ідеали Революції гідності, кажуть організатори.

Заплановано 3D-презентацію та демонстрацію макета  екопарку.

Презентуватимуть проект:

І.Є.Цепенда – ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника;

А.В.Грицан – директор Інституту мистецтв ПНУ;

С.В.Адамович – координатор ГО «Поступовий гурт франківців»;

С.М.Романко, О.А.Грицан – доценти Юридичного інституту ПНУ, члени ГО «Поступовий гурт франківців»;

Шестерняк І., Салабай В. – автори концепції облаштування паркової зони поруч із міським озером.