У Франківську провели захід „Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг”


22 січня в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді ім. С.Бандери відбувся захід „Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг” до Дня Соборності України.

Захід був проведений у  художньо-публіцистичній формі, під час перегляду якого кожен глядач мав можливість ще раз ознайомитись з історичними фактами проголошення Соборності України. Перегорнувши сторінки історії, можемо сказати з впевненістю, що день 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Ті історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. Для кожного з нас, цей день є усвідомленням того, що прагнення до єдиної держави протягом багатьох віків не змила жодна окупаційна влада. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. А поразка Української Народної Республіки нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною. Проте дата 22 січня 1919 року  залишиться в пам’яті як знаменний день, коли українці, хоч і декларативно, але голосно і рішуче заявили про свою єдність.

У такий відповідальний для України час, чи не кожен українець намагається підтримати і допомогти тим хто зараз ризикуючи своїм життям, віддано захищають  нашу країну. В рамках зустрічі учнівська молодь підготувала наукову тематичну конференцію. Захід розпочали гімном України, та вшанували хвилиною мовчання пам´ять тих хто поклав життя за Україну.

Організатори та учасники заходу, змогли створити в залі справжню патріотичну атмосферу, передати і смуток української душі і гордість нації за нашу неньку-Україну. Програма  проходила під гаслом патріотизму, любові до рідної України, до її історії. Національне вбрання учасників дійства додало особливого колориту та ще раз підтвердило неповторність українських традицій.

Відчуття патріотизму приємно вражає великою кількістю присутніх учнівської молоді, викладачів. Почесними гостями були присутні представники обласної громадської організації українського реєстрового козацтва. Поєднання всі поколінь і єдність створила неперевершену атмосферу патріотизму і усвідомлення великого значення Соборності всієї країни.

В мистецькій частині заходу прийняв участь фольклорний ансамбль дитячої музичної школи № 3 керівник Ірина Люба,солісти: Ярина Тарас, Вікторія Онуфрійчук, Марічка Макогон ,Валентина Яремчук, Діана Ткачук Вікторія Шостак.

Організатори  - працівники муніципального Центру дозвілля та Центру патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери.