У Франківську пройде благодійний етноярмарок «Ситий вареник»


Захід, що відбудеться в інституті туризму організаваний на підтримку родин військових, які постраждали під час бойових дій у зоні АТО.

31 березня 2015 року о 11:00 год. у «Зимовому саду» Інституту туризму (м.Івано-Франківськ, вул.Галицька 201 Б) відбудеться благодійний етно-ярмарок «Ситий вареник» на підтримку родин військових, які постраждали у боях на Донбасі. Захід проходимите за сприяння та участі кафедри театрального і хореографічного мистецтва Інституту мистецтв.

Студенти і викладачі напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» Інституту тризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника організовують традиційне весняне кулінарне свято, яке цього року присвячено українським вареникам.

Довідково: Варе́ники (пироги) – українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з м'яса, грибів, овочів, фруктів, ягід та сиру. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні. Вони часто згадуються в українському фольклорі. Вареники традиційно ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна їжа, присвячена богині води. Вареники з сиром приносили в жертву біля криниць із джерельною водою.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до свята та відчути незабутній смак української національної страви!