У Франківську розповіли, чим будуть "заманювати" туристів в область


Сьогодні відбулась розширена нарада стосовно проекту ЄС «Івано-Франківська область – край для туризму».

Проект був розроблений у 2013 році, а в 2014 році підписали угоду з Євросоюзом. Цьогоріч на фінансування програми в обласному бюджеті передбачено 1 млн.грн.

Перш за все керівники проекту прозвітували перед партнерами про результати роботи у 2015 році. Зокрема були представлені основні завдання проекту:

  • Впровадження туристичної політики на території області
  • Створення умов для ефективного функціонування галузі шляхом заснування обласного центру розвитку туризму
  • Підвищення якості туристичних послуг
  • Розвиток туристичної інфраструктури регіону (с. Ільці та м. Галич)
  • Підтримка позитивного іміджу області як туристичного краю (створення 2 відеороликів і фільмів про область на українській та англійській мовах)

Присутнім продемонстрували 3D проект, як будуть виглядати туристичні центри в Галичі та Ільцях.

Також для партнерів презентували веб-сторінку проекту, яку представив її розробник Тарас Кобець.

За його словами сайт зараз діє в тестовому режимі.

«На сайті є три основні розділи: Що робити?, Що побачити?, Де зупинитися? Вся інформація буде на кількох мовах. Окрім того акцент робився на те, що туристи будуть подорожувати не тільки містами де є 3G-інтернет. Тому ми розробили дві версії ресурсу: для комп’ютера і телефону», - каже Кобець.

Також, за словами розробника, сайт буде змінюватися відповідно до побажань користувачів. Окрім того зараз працює сторінка проекту у Фейсбук.

Оскільки останнім часом почастішали хакерські атаки, Кобець запевнив, що сайт добре захищений від зовнішнього втручання.

Варто зауважити, що проектом передбачені онлайн-консультації, які будуть здійснюватися у трьох варіантах: відповіді на питання в режимі онлайн (протягом доби), в письмовому режимі (протягом тижня) і виїзд консультантів на місце.

Окрім того на сьогодні розроблена система категоризації зелених садиб в області. Як запевнив спеціаліст з «зеленого» туризму наші садиби 3-ї, (найвищої) категорії нічим не будуть поступатися європейським. Зараз відібрано 100 садиб з нашої області, які будуть перевірені. Вони отримають лайт-бокси і сертифікати та будуть рекламуватися на сайті.