У Франківську шукають підрядника, що за 6 млн грн відремонтує народний дім "Княгинин"


Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому шукає підрядника для капітального ремонту народного дому «Княгинин».
Оголошення про проведення відкритих торгів кілька тижнів тому з’явилося на сайті Prozorro, пише Побудовано

Очікувана вартість робіт складає 6 300 000 гривень. Наразі тендер перебуває на стадії подання пропозицій. Предметом закупівлі є ремонт та реставрація народного дому «Княгинин». Термін виконання робіт - квітень-серпень 2017 року.

Нагадаємо, минуло року міська влада розпочала ремонт споруди народного дому, а повністю закінчити всі роботи планується влітку, якраз до Дня Незалежності.

Наразі у будівлі замінили та утеплили дах, укріпили фундамент, розширили підвальні приміщення під репетиційні зали, розширили електромережі та утеплили фасад. Залишилось замінити мережі водопостачання та виконати внутрішні оздоблювальні роботи.

Довідково:

Народний дім «Княгинин» знаходиться в найстарішому мікрорайоні міста Івано-Франківська - Княгинині, по вулиці Галицькій, 40. Побудований у 20-х роках ХХ століття за кошти мешканців мікрорайону. Це була унікальна для міста архітектурна споруда, яка мала як історичне так і національне значення. На фасаді будинку був напис «Читальня «Просвіти» в Княгинині», ця читальня колись згуртувала при собі усе українське населення міста. В радянські часи будинок тривалий час працював як кінотеатр «Комсомолець».

В 90-х роках княгининський осередок «Просвіти» відновив свою роботу і за його зверненням будинок було перейменовано в «Народний дім «Княгинин». Тут проводились різноманітні заходи, збори, концерти, вистави Минулого року міська рада віддала приміщення Народного дому «Княгинин» у користування комунального підприємства «Новий театр».