У Франківську сім'я ректора захопила прибудинкову територію багатоверхівки


У травні франківські комунальники взялися за облаштування скверу на Вовчинецькій, 170. Обіцяли, що роботи площею 1000 квадратних метрів завершить до кінця червня. Втім, виконати обіцянку виявилось не так вже й просто. Адже з'ясувалось, що частина ділянки приватизована ще у 2007 році.

Тож тепер власником території, яка була для мешканців багатотоверхівки за парковку, є Анна Крижанівська, донька ректора франківського універститету. У цьому запевняє її адвокат, показуючи відповідні документи. Слід зауважити, конфліктна територія межує з приватним будинком Крижанівських.

Втім, місцеві з такою приватизацією не погоджуються і впевнені, що документи фальшиві або куплені. Адже ця земля понад тридцять років рахується як прибудинкова територія будинку №170, за яку його мешканці справно сплачують. Окрім того, теж мають документи, що підтверджують їхню правоту. А дозволу на приватизацію у них ніхто не питав. Люди звертались до владних інстанцій, втім там порадили йти до суду. 

Та мешканці будинку готові боротися за свій затишний двір і сквер біля нього, а наразі хочуть привернути увагу до їхньої проблеми і перевести її у публічну площину, сподіваючись, що резонанс дозволить досягти порозуміння мирним шляхом.

Сподівається на це і міська влада.

«У 2007 році на той шматок земельної ділянки і справді оформили приватну власність. Коли розробляли проект влаштування скверу, цього не врахували. Зараз ми спробуємо вирішити конфлікт мирним шляхом, шукатимемо компроміс»,– запевняє міський голова Руслан Марцінків.

Вже завтра всі сторони кофлікту та міський голова мають зібратись на зустріч у мерії.