У Франківську спецкомісія зафіксувала п'ять випадків продажу алкоголю неповнолітнім


Непоодинокі випадки, коли працівники магазинів, реалізуючи товари підакцизної групи, не проводять операцію продажу через касовий апарат. Заощаджують на податках. Як результат - за рахунок такої «економії» величезна сума відрахувань не надходить до бюджету.

З метою забезпечення повноти надходжень акцизного податку та запобігання реалізації фальсифікованої продукції Розпорядженням міського голови №761-р від 11.11.2016р.  у м. Івано-Франківську створено робочу групу з моніторингу закладів торгівлі міста щодо реалізації підакцизних товарів.

 Пріоритетом в діяльності даної групи є постійна і дієва співпраця виконавчого комітету  міської ради  та фіскальної служби у сфері дотримання правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Так учасниками робочої групи протягом листопада - грудня 2016 року проводився моніторинг закладів торгівлі щодо реалізації  підакцизних товарів. В ході моніторингу виявлено факти торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Впродовж  грудня  місяця фахівцями Головного управління ДФС в Івано-Франківській області  на основі отриманої інформації про невидачу фіскальних чеків під час реалізації алкогольної і тютюнової продукції та відповідну мінімізацію сплати акцизного податку, проведено ряд фактичних перевірок об’єктів, що здійснювали таку діяльність без дозвільних документів та з порушенням діючого законодавства. Результати перевірок – нарахування штрафних санкцій підприємцям  у сумі 61,7 тис грн . Штрафи вражаючі, тому кожен підприємець, перш ніж прийняти рішення про проведення нелегальних операцій повинен подумати про їх наслідки.

На жаль, у нашому місті ще є факти реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Зафіксовано 5 таких випадків, сума штрафів за скоєні правопорушення 34 тис. грн. Крім того, учасникам реалізації підакцизних товарів неповнолітнім анульовано ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами.

Звертаємо увагу, що реалізація неякісної підакцизної продукції становить загрозу життю і здоров’ю громадян, а тому закликаємо усіх суб’єктів господарювання дотримуватись  законодавства при реалізації підакцизних товарів.