У Франківську спіймали закарпатця, що з донькою випрошував гроші


Івано-франківські поліцейські сьогодні виявили на одній з центральних вулиць міста чоловіка та дівчинку-підлітка, які жебракували.

Як з’ясували працівники ювенальної превенції, випрошуванням грошей в Івано-Франківську займався 40-річний мешканець Закарпаття з 13-річною донькою. За словами чоловіка, вони лише сьогодні вранці приїхали до обласного центру Прикарпаття, а за 2 години перехожі накидали у їхню торбину близько 200 гривень. 

Також встановлено, що в цій закарпатській сім’ї є ще троє дітей, чоловік має офіційну роботу. Оскільки сьогодні він знехтував інтересами дитини, яка у цей час повинна була б перебувати на заняттях у школі, його притягують до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Якщо ж він і надалі не відмовиться від залучення доньки до заняття жебрацтвом, то чоловікові загрожуватиме кримінальна відповідальність. За втягнення неповнолітніх у систематичне випрошування грошей у сторонніх осіб відповідно до ст.304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) передбачено покарання обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.